torsdag 31. januar 2008

"Hårspray"

Duften av "Hårspray"
Her er et lite resymè av novellen "Hårspray" som vi har lagt stor vekt på i norsken i det siste:


Hårspray handler om en mann som bor sammen med datteren sin Pia og kona si Erna. Han oppfører seg ikke så veldig bra og som om han skulle være bedre enn de andre i familien. Han er litt småfrekk og det kan virkes som om forholdet til han og kona si ikke er så veldig spennnende. Han tenker veldig høyt om seg selv og at han fortsatt er ung. Han tror selv at venninnene til datteren er interrisert i han og at han er ung og kjekk. På et punkt i novellen påstår han at kvinner eldres fortere enn menn og at han i dette mener at han er "bedre" enn kona. Han tenker tilbake til da han var ung og da han kjørte motorsykkel med kona si, da kunne han lukte hårspray av henne fordi hun hadde lyst til å pynte seg for han. Etter som årene gikk, sluttet hun å bruke hårspray og pynte seg for mannen sin, men den siste tiden hadde han kjent den lukten hver gang han kom hjem. Erna har også hatt et spesielt smil den siste tiden, noe han påsto at var huskostsmilet.
Han drar ut for å gå på et utested, han ser og flørter med andre unge damer og han får et intrykk at hver og en av dem er interrisert i han. Han legger merke til at datteren hans er på det samme stedet og han skjemmer henne ut foran alle vennene hennes. Hun blir sur og irritert på han, og han innser at han har dummet seg litt ut. På veien hjem ser han kona si i en bil med en annen mann og hun ser tilbake på han med huskostsmilet sitt. Da han kommer hjem fra byen kjenner han en sterk lukt av hårspray i huset, og han skjønner at kona hans har funnet seg en annen å pynte seg for. Han skjønner også at huskostsmilet ikke var et huskostsmil, men et smil for en annen mann.

SH<3

Mine kilder:

Novellen "Hårspray"

2 kommentarer:

Karoline sa...

Et fabelaktig resymè, Silje! Dette ser jeg du har jobbet flittig med. Fortsett slik, så får du en flott norskblogg du kan være stolt av.

Mvh. Karoline

Tora Lovise sa...

Strålende oppgave Frk. Harangen! Jeg ser en lys framtid for deg som blogger. STÅ PÅ!

- Tora L. G. H.