onsdag 11. juni 2008

Filmanalyse

"Mannen som elsket Yngve"

Filmen "Mannen som elsket Yngve" handler om den 17 år gamle Jarle Klepp. Han går på Kongsgård videregående skole i Stavanger og han har et kjempefint liv. Jarle har mange venner, og kjempeflott kjæreste og sammen med sine to beste venner, spiller han i et band; "Mattias rustband". Jarle har egentlig et ganske topp liv, helt til den nye gutten starter på skolen hans, Yngve.


Yngve er egentlig en ganske spesiell gutt som man kan se på som litt rar og litt utenfor. Til tross for dette og at han ikke har noen venner, klarer ikke Jarle å slutte å tenke på han. Jarle aner ikke hvorfor, og han benekter tanken på at han muligens har blitt homofil. I begynnelsen prøver Jarle bare å tilbringe tid med den nye gutten, og han prøver ut nye ting han bare ville ha ledd av før. Han begynner å høre på annen musikk, han starter å bli med Yngve å spille tennis hvor han svikter de beste venner familie og kjæresten sin. Han blir opptatt av ting han aldri hadde trodd han ville. Jarle blir forvirret og han skjønner ikke hva som skjer med han, han er forelsket i både kjæresten sin og Yngve på en gang! Det er her vi får et skikkelig innblikk i hvor vanskelig kjærlighet kan være og hvor sterkt det faktisk er.

Dette er en god film med en veldig fin historie bak og den får frem noen veldig sterke punkter. Det er en film jeg ikke har sett maken til andre ganger, noe som gjorde den spesiell. Jeg synes den er veldig ekte laget der det kommer mye norsk kultur fra 80-tallet frem. Jeg ser ikke på denne filmen som en historie om homofili, men mer om venner, familie og kjærlighet. Om hvordan det er å bli forelsket og hvor vanskelig det kan være! Det var nok ikke lett å "komme ut av skapet" før i tiden, og i hvert fall ikke for en usikker 17- åring.


SH<3

Ingen kommentarer: