onsdag 11. juni 2008

Internettoppgave

Takk Gud, for internett!

Internett har blitt en stor del av hele verdens hverdag. Internett har blitt en stor del av livet vårt, og selv om vi kanskje ikke tenker over det, er mange av oss avhengige av det. Det er utrolig hvor mye vi egentlig bruker internett og hvor stor del av hverdagen vår den er. Samfunnet har utviklet seg enormt fra slik den var for bare noen få tiår tilbake. Vi kan se på foreldre og besteforeldre og hvordan deres oppvekst var! Jeg kan ikke forestille meg vhordan de klarte seg uten internett og all denne teknologien vi har i dag!

Internett blir brukt av alle aldersgrupper. Små barn bruker ofte internett og pc til å spille elektroniske spill på forskjellige nettsteder osv. Ungdomsgruppen bruker ofte chatteprogrammer og andre slags sider der man kan ha kontakt med venner og bekjente. Pc og internett blir også stadig brukt mer i skolesammenheng. Foreldre og andre voksne bruker internett mye i arbeidssammenheng som mail og hjemmesider for å reklamere for firmaer osv. Så internett blir brukt av stort sett alle til stort sett alt. Enten vi tror det eller ei, så har internett blitt en stor del av dagens samfunn. Hvordan de klarte seg før i tiden, er et annet tema. Takk Gud for internett!

Min egen hverdag er mye preget av internett og pc. Jeg er noe jeg er avhengig av og jeg utnytter meg av det hver eneste dag. Til å starte med, har vi pc’er på skolen. Alle på skolen vår har pc og det er en del av skolehverdagen. Og skal jeg være helt ærlig, er det ikke bare skolearbeid jeg bruker pc’en min til på skolen. Det går ofte på websider som www.facebookcom, tidsfordrivet for ungdom flest. Telefon er dyre greier, og sider som www.facebook.com er en veldig fin måte å få kontakt med venner og bekjente. Jeg bruker også internett til å lese aviser. Dette er noe som er nyttig både for å lære og for å få med seg de viktigste nyhetene. Jeg har til og med lagt VG til startside, slik at jeg alltid blir fristet til å lese alle overskrifter og ganske mange artikler. Ellers tar jeg meg også godt i bruk av nettsteder man kan se de seneste episodene av alle seriene som har kommet ut.

Kommunikasjon er en veldig stor del av internett og noe mange utnytter seg av. Som sagt er www.facebook.com et godt eksempel på å holde kontakt med venner og bekjente. MSN Messenger, som er et chattested, bruker jeg også mye for å snakke med vennene mine. Men kommunikasjon over internett er ikke bare for venner og familie og det å holde kontakt, men også i mange andre sammenhenger. Sandvika VGS er en IT-skole, noe som betyr at vi bruker PC og internett hver eneste dag og stort all undervisning foregår over datamaskinen. Da er det viktig å kunne få kontakt med lærere over skole nettstedet www.itslearning.com, der det er mulig å sende en melding om det man lurer på. Dette synes jeg er veldig fint om man sitter hjemme en kveld og skal gjøre lekser, men ikke har forstått oppgaven. Kommunikasjon er også viktig på arbeidsmarkedet. Det er viktig å kunne sende beskjeder over e-mail (e-post) og lage hjemmesider der man kan fronte firma og varer hvor folk også kan ta kontakt. Kommunikasjon er det beste med internett, etter min mening. Det er som sagt en stor del av hverdagen min, så takk Gud, for internett!


SH<3


Ingen kommentarer: